Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mięsa mielonego faszerowane jajecznicą na bekonie

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Roladki ( 4 duże sztuki)

mięso mielone wołowo-wieprzowe 400 g
jajko 1 sztuka
kajzerka 1 sztuka , namoczona i odciśnięta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
natka pietruszki 1 pęczek posiekanej
oregano 1 łyżka suszonego
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Farsz

bekon 200 g
cebule 2 sztuki , czosnowe
jajko 2 sztuki
mleko 4 łyżki
sól i pieprz

Dodatkowo: folia spożywcza

olej do smażenia

Porada

Mięso mielone lubi zioła oraz jajka. Tym razem postanowiłam nafaszerować je jajecznicą z dużą ilością bekonu i czosnkowej cebuli . Bekon różni się od boczku tym że ma o wile mnie tłuszczu więc mielone wyszły wprost przepyszne i delikatne.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mięsa mielonego faszerowane jajecznicą na bekonie

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego wbić jajo , dodać bułkę tartą ,kajzerkę , przyprawy oraz zioła.
Wyrobić dłońmi masę do połączenia się składników.
Krok 1 -  Roladki z mięsa mielonego faszerowane jajecznicą na bekonie foto
2
Bekon oraz cebulę pokroić w kostkę.
Na suchą , rozgrzaną patelnie wrzucić bekon a gdy wytworzy tłuszcz dodać cebulę , smażyć na rumiano co jakiś czas mieszając.
Jajka roztrzepać z mlekiem , szczyptą soli i pieprzu , wlać na patelnie , wymieszać , smażyć do momentu lekkiego ścięcia się jajek.
Krok 2 -  Roladki z mięsa mielonego faszerowane jajecznicą na bekonie foto
3
Na folię spożywczą kłaść garść mięsa mielonego , rozpłaszczyć , nałożyć jajeczny farsz .
Krok 3 -  Roladki z mięsa mielonego faszerowane jajecznicą na bekonie foto
4
Zwijać za pomocą folii roladę.
Krok 4 -  Roladki z mięsa mielonego faszerowane jajecznicą na bekonie foto
5
Na patelni rozgrzać tłuszcz , smażyć rumiane roladki na wolnym ogniu z każdej strony.
Krok 5 -  Roladki z mięsa mielonego faszerowane jajecznicą na bekonie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 03.08.2015 08:06
takich jeszcze nie jadłam ale wyglądają na pyszne :)
SzczyptaChili 02.08.2015 15:31
Dziękuję , wyszły bardzo smaczne :) No i konkretne :)
Justi2401 02.08.2015 11:06
Ale pyszne na konkretny obiadek :)
Futka 02.08.2015 10:57
Świetne i bardzo smakowite roladki. Obiadek idealny :)
IZABELA29 02.08.2015 10:28
fajny sposób na urozmaicenie mielonego
libre
libre 02.08.2015 10:28
Wyglądają smakowicie! :)
Mniam 02.08.2015 09:37
Pyszne mięsko na obiad.
Krzysztof15 02.08.2015 09:14
pyszne roladki
Wafelek2601 02.08.2015 08:59
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak