Roladki wieprzowe w sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    70 dag
  • pieczarki

    12 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • mąka

  • olej

  • przyprawy

    do mięsa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. Oprószamy przyprawą do mięsa i pieprzem. Pieczarki obieramy i dowolnie kroimy. Paprykę oczyszczamy i kroimy w słupki (można użyć różnokolorowej)rozkładamy na plastrach mięsa i ciasno zwijamy w roladki i obtaczamy w mące. Obsmażamy najpierw zawinięciem do dołu. Zalewamy bulionem albo wodą i dusimy. Cebulę drobno kroimy i lekko rumienimy na oleju dodajemy pieczarki i razem podsmażamy. Dodajemy do roladek. Powstały sos doprawiamy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 23.06.2017 14:02
na obiad idealne
mirosława4 23.06.2017 11:59
apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat