Przepis i sposób przygotowania na: " Roladki naleśnikowe ala gołąbki w sosie pomidorowym "
Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
Mięso doprawiamy do smaku solą , pieprzem , posiekanym czosnkiem i podsmażoną na złoto cebulką.
Dodajemy ugotowany ryż i rozbełtane jajko.
Dokładnie razem mieszamy.
Sos:
Pomidory wraz z zalewą dusimy na patelni
( do momentu aż się rozpadną ).
Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i oregano.
Dodajemy śmietanę i gotujemy ok. 5 minut ciągle mieszając.
Całośc:
Naleśniki po całości smarujemy mięsnym farszem.
Zakładamy boki do środka i zwijamy w roladki.
Układamy obok siebie w foremce
( polecam silikonową keksówkę! )
Polewamy dośc gęsto przygotowanym sosem.
Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 30 minut.
Zajadamy gorące!