Przepis i sposób przygotowania na: Rolada jagodowa w kratkę
Kroki postępowania
Kremówkę ubijam z fixem na sztywno i dekoruję roladę za pomocą szprycy, dodaję jagody i miętę.
jajko | 4 sztuka M |
mąka pszenna | 6 łyżek tortowa |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
cukier | 4 łyżki |
kakao | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
jagody | 2 szklanki |
śmietana 30% | 350 ml |
cukier puder | 3 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
cytryna | 1/2 sztuki |
śmietana 30% | 1 szklanka |
fix do śmietany | 1 sztuka |
jagody | 1 do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: