" Quinoa na mleku kokosowym z musem malinowym "

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • quinoa

    0,5 szklanki
  • cukier

    60 g
  • mleko kokosowe

    500 ml
  • sól

    1 szczypta
  • maliny

    250 g
  • cukier puder

    3 łyżki
  • śmietana 30%

    100 ml
  • wanilia

    1 laska
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziarna quinoa płuczemy w zimnej wodzie.

Do garnka wlewamy mleko kokosowe , cukier i ziarenka obranej wanilii.

Podgrzewamy na średnim ogniu.

Gdy mleko zacznie bulgotać wsypujemy quinoa i gotujemy na mały ogniu przez ok. 25-30 minut.

Mieszamy do momentu odparowania mleka i uzyskania konsystencji deseru.

Maliny miksujemy z cukrem pudrem i śmietaną 30%.

Do pucharków wkładamy kokosową quinoa i polewamy musem malinowym.

Zdobimy kleksami bitej śmietany.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 23.01.2013 11:42
Deser I klasa!
teresa18 10.01.2013 20:45
ciekawe
Lemon 10.01.2013 00:29
świetne
Noruas 09.01.2013 23:20
smakowity deser, apetyczny i zdrowy czyli tak jak lubię :)
gosia561 09.01.2013 23:00
doskonały deser
Smakosz1 09.01.2013 22:54
Jest kokos musi smakować
Lukrecja29 09.01.2013 22:32
oooooooo ciekawe.... ląduje w ksiedze :)
Monika58 09.01.2013 22:13
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat