Przepis i sposób przygotowania na: " Pulpeciki w porowym sosie "
Wbijamy jajko.
Dodajemy tartą bułkę i doprawiam solą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy.
Formuje pulpeciki w dłoniach.
Każdy pulpet obtaczamy w mące.
Do garnka nalewamy tyle wody, by przykryły mięso.
Solimy i gotujemy.
Do wrzątku wkładamy pulpeciki.
Gotujemy ok. 20 - 25 min na średnim ogniu.
Na patelni rozgrzewamy masło.
Dodajemy oczyszczonego i pokrojonego w półtalarki pora.
Smażymy ok. 10 minut.
Oprószamy mąką.
Podlewamy 1 szklanką wody spod gotujących się pulpetów.
Gotujemy jeszcze kilka minut.
Dodajemy chrzan i śmietanę.
Doprawiamy do smaku.
Polewamy gorące pulpeciki.
Podajemy z ulubionymi dodatkami!
Smacznego!