Pudding czekoladowy z nasion chia

Pudding czekoladowy z nasion chia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko kokosowe

    200 ml
  • mleko 3,2%

    150 ml
  • nasiona chia

    4 łyżki
  • miód prawdziwy

    0,5-1 łyżeczka
  • czekolada gorzka

    50 g
  • truskawki

    kilka sztuk
  • banan

    1 sztuka
  • mięta

    kilka stuk
  • czekolada gorzka

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do słoiczka wlewamy obydwa rodzaje mleka i wsypujemy nasionka chia. Zakręcamy słoiczek i energicznie potrząsamy 2-3 minuty. Odstawiamy. Po ok.10 minutach znów mieszamy. Czynność tę, warto powtórzyć jeszcze kilka razy. Następnie pudding dzielimy na dwie części- do jednej dodajemy rozpuszczoną czekoladę, a do drugiej syrop/miód- do smaku.
Deser przekładamy do pucharków/ słoiczków ( ja najpierw wyłożyłam porcję czekoladową, a na wierzch warstwę mleczną. Tak przygotowany deser, odstawiamy na kilka godzin do lodówki Przed podaniem układamy na wierzchu owoce i posypujemy odrobiną startej czekolady.
smerfetka79
*mleko krowie możemy zastąpić innym mlekiem, np. kozim lub roślinnym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

smerfetka79

26.05.2016 22:29
A dziękuję kochana!

bartek8585

26.05.2016 22:27
super wygląda!

krokus

12.05.2016 22:40
Wygląda niebiańsko

BernadettaP

12.05.2016 18:34
Uwielbiam pudding z chia, a Ty go Marlenko bardzo apetycznie podałaś :)

jasiek

12.05.2016 17:02
świetnie podany

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat