Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z puree z batata pieczony na parze

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
sok z cytryny
batat 200 g
jogurt naturalny 1 łyżka
chili Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z puree z batata pieczony na parze

Pstrąga myjemy , osuszamy, odcinamy głowę lub zostawiamy wg.upodobania.
Skrapiamy po wierzchu i od środka sokiem z cytryny , oprószamy świeżo mieloną solą i pieprzem.

Batata myjemy , obieramy ze skórki , kroimy w dużą kostkę.

Składniki umieszczamy w specjalnym naczyniu do pieczenia na parze lub np. w silikonowym naczyniu umieszczonym w naczyniu do pieczenia wypełnionym wodą.

Pieczemy 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.

Batata miksujemy lub ugniatamy z jogurtem naturalnym i chili.
Puree z batata podajemy z pstrągiem.

Danie oprószamy obficie świeżo mielonym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 06.04.2016 23:28
To pure podoba mi się najbardziej! :D
RenataZ-et 05.04.2016 14:11
świetne danie
Maridka19 05.04.2016 09:21
Ale pięknie się prezentuje :)
Madzai 05.04.2016 08:37
Super efekt, na pewno pyszne
w mojej kuchni 05.04.2016 08:10
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak