Pstrąg tęczowy z bukietem warzyw gotowany na parze

Pstrąg tęczowy z bukietem warzyw gotowany na parze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    1 sztuka
  • sok z cytryny

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • brokuł

    1/2 małej sztuki
  • cukinia

    12 małej sztuki
  • seler naciowy

    1 łodyga
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • kiełki rzodkiewki

  • cytryna

    1 ćwierć
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Pstrąga myjemy , osuszamy. Nacinamy skórę na ukos. Rybę od środka oraz po wierzchu skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy pieprzem cytrynowym.
2.Ziemniaki i marchew obieramy. Wszystkie warzywa myjemy. Ziemniaki i cukinię kroimy w plastry , seler oraz marchew w paski. Brokuła dzielimy na małe różyczki. W naczyniu do gotowania na parze układamy rybę , w oddzielnym warzywa. Gotujemy 20-25 min.
3.Podajemy posypane kiełkami rzodkiewki z ćwiartką cytryny. Możemy podać także z delikatnym sosem jogurtowym lub koperkowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dollce 26.02.2016 22:43
pyszności!!!
bertpvd 10.02.2016 09:18
świetna rybka !
olkaaa 10.02.2016 07:28
bardzo lubię
Ela427 10.02.2016 07:07
smacznie zrobiona rybka
kuchcik89 09.02.2016 23:15
ale apetycznie, aż zgłodniałam :(
SzczyptaChili 09.02.2016 22:45
Dziękuję :)
berys18 09.02.2016 21:16
wspaniałe danie, wspaniała rybka
SzczyptaChili 09.02.2016 20:49
Zgadzam się mnóstwo witamin i pełno smaku :) Dziękuję :)
IKrakowianka 09.02.2016 20:40
smaczne danie
Mniam 09.02.2016 19:17
Pysznie przygotowana ryba. Idealna na lekki i smaczny obiad.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat