Przystawka karnawałowa - burak, łosoś i avokado

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    kilka kromek
  • łosoś wędzony plastry

    kilka plastrów
  • awokado

    1 sztuka
  • pomidory suszone w zalewie

    kilka
  • burak ugotowany na prze

    1 sztuka
  • listki mięty

    kilka
  • glassa sojowa

    do dekoracji
  • papryka czerwona marynowana

    1 sztuka
  • oliwki zielone

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb pokrój w trójkąty, na każdą kromkę połóż plasterek buraka upieczonego w folii.
Avokado obierz, pokrój na cząstki, zawiń w plastry łososia.
Pozostałe składniki odpowiednio pokrój i połóż jedno na drugim.
Zepnij wykałaczką.
Gotowe.
Pyszne!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 14.01.2016 22:00
smaczna przystawka
w mojej kuchni 14.01.2016 21:37
smaczne danie do zjedzenia
sliwka 14.01.2016 21:12
Przepyszne i lekkie;))
Stenka 14.01.2016 19:39
ładna i smaczna
agaK. 14.01.2016 18:29
Jest świetna, na pewno bym spróbowała.
bertpvd 14.01.2016 18:03
cudna przystawka
anka1988 14.01.2016 14:27
świetny pomysł na przystawkę, pięknie się prezentuje!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat