Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Pikantny gulasz z mintaja "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 15 dag
cebula 1 szt
pomidor 1 szt
marchew 1 szt
gęsta śmietana 3 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
koperek 1 pęczek
olej 1 łyżka
przyprawy 3 szczypty
sok z cytryny 1 łyżka
cukinia 1 szt
bulion warzywny 0,3 szklanki
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: " Pikantny gulasz z mintaja "

Danie do przygotowywania np. w gęsiarce.




Sposób przygotowania:

Rybę skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na chwilę , po czym przyprawiamy i kroimy na kawałki.

Cebulę kroimy w piórka , podsmażamy na oleju.

Paprykę kroimy w dużą kostkę.

Marchew i cukinię obieramy , kroimy w plastry.

Dodajemy do podsmażonej wcześniej cebuli , przyprawiamy papryką , przyprawą uniwersalną , solą i pieprzem i jeszcze chwilę wszystko razem podsmażamy.

Zalewamy przygotowanym wcześniej bulionem i dusimy ok.10 minut ( podlewając gorącą wodą ).

Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora.

Gulasz łączymy ze śmietaną
( rozrabiając osobno , by nam się nie zwarzyła ).

Dodajemy rybę i dusimy do miękkości
( ok.10 minut ).

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.

Posypujemy natką i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 10.05.2015 20:24
wygląda apetycznie.
Kasiaaaaa 10.11.2014 22:21
wyobrazam sobie smak,napewno pyszne!
kasiek 25.10.2012 12:54
ciekawe jak smakuje
adelajda 15.09.2012 18:48
lubie rybki !
Goya 15.09.2012 16:44
super
cooleczka 15.09.2012 16:37
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak