Pieczeń z indyka z młodym jęczmieniem i mączką z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    0,7 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • zioła

    1 łyżka , włoskie
  • młody jęczmień sproszkowany

    1 łyżka
  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • kasza jaglana

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 -  Pieczeń z indyka z młodym jęczmieniem i mączką z kaszy jaglanej foto
Mięso myjemy , osuszamy , kroimy na mniejsze kawałki.
Mielimy w maszynce do mielenia mięsa z nasadką o dużych oczkach.
Krok 2 -  Pieczeń z indyka z młodym jęczmieniem i mączką z kaszy jaglanej foto
Kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą wodą , pozostawiamy do całkowitego wysuszenia.
Mielimy w młynku lub proszkujemy w moździerzu.
Krok 3 -  Pieczeń z indyka z młodym jęczmieniem i mączką z kaszy jaglanej foto
Do mięsa dodajemy przyprawy , jajka , oraz mączkę z kaszy jaglanej.
Wyrabiamy rękoma jednolitą masę.
Krok 4 -  Pieczeń z indyka z młodym jęczmieniem i mączką z kaszy jaglanej foto
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia , przekładamy masę.
Krok 5 -  Pieczeń z indyka z młodym jęczmieniem i mączką z kaszy jaglanej foto
Pieczemy 40-45 min w piekarniku nagrzanym do 200st.( nie poddajemy pieczeni długiej obróbce by nie wysuszyć mięsa)
Podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu lub na zimno do pieczywa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 17.12.2016 21:59
apetyczna potrawa
asiatok 04.05.2016 23:52
Wszystko co kocham, połączone razem!
Jadwiga/Jaga85 11.03.2016 16:45
super pieczeń i piękne zdjęcie
SzczyptaChili 11.03.2016 13:02
Bardzo dziękuję :) Anetka w smaku delikatna , lekko ziołowa :)
ania2610 11.03.2016 10:41
pyszne są takie domowe wyroby!
RenataZ-et 11.03.2016 10:28
bardzo podoba mi się ten przepis!
MałaMi89 10.03.2016 22:38
Bardzo ciekawa jestem smaku :)
Kolorowa 10.03.2016 22:31
Ciekawe składniki.
bertpvd 10.03.2016 20:47
pyszna pieczeń
Stenka 10.03.2016 20:08
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat