Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z indyka z młodym jęczmieniem i mączką z kaszy jaglanej

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 0,7 kg
jajko 1 sztuka
zioła 1 łyżka , włoskie
młody jęczmień sproszkowany 1 łyżka
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
kasza jaglana 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z indyka z młodym jęczmieniem i mączką z kaszy jaglanej

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy , osuszamy , kroimy na mniejsze kawałki.
Mielimy w maszynce do mielenia mięsa z nasadką o dużych oczkach.
Krok 1 -  Pieczeń z indyka z młodym jęczmieniem i mączką z kaszy jaglanej foto
2
Kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą wodą , pozostawiamy do całkowitego wysuszenia.
Mielimy w młynku lub proszkujemy w moździerzu.
Krok 2 -  Pieczeń z indyka z młodym jęczmieniem i mączką z kaszy jaglanej foto
3
Do mięsa dodajemy przyprawy , jajka , oraz mączkę z kaszy jaglanej.
Wyrabiamy rękoma jednolitą masę.
Krok 3 -  Pieczeń z indyka z młodym jęczmieniem i mączką z kaszy jaglanej foto
4
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia , przekładamy masę.
Krok 4 -  Pieczeń z indyka z młodym jęczmieniem i mączką z kaszy jaglanej foto
5
Pieczemy 40-45 min w piekarniku nagrzanym do 200st.( nie poddajemy pieczeni długiej obróbce by nie wysuszyć mięsa)
Podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu lub na zimno do pieczywa.
Krok 5 -  Pieczeń z indyka z młodym jęczmieniem i mączką z kaszy jaglanej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.12.2016 21:59
apetyczna potrawa
asiatok 04.05.2016 23:52
Wszystko co kocham, połączone razem!
Jadwiga/Jaga85 11.03.2016 16:45
super pieczeń i piękne zdjęcie
SzczyptaChili 11.03.2016 13:02
Bardzo dziękuję :) Anetka w smaku delikatna , lekko ziołowa :)
ania2610 11.03.2016 10:41
pyszne są takie domowe wyroby!
RenataZ-et 11.03.2016 10:28
bardzo podoba mi się ten przepis!
MałaMi89 10.03.2016 22:38
Bardzo ciekawa jestem smaku :)
Kolorowa 10.03.2016 22:31
Ciekawe składniki.
bertpvd 10.03.2016 20:47
pyszna pieczeń
Stenka 10.03.2016 20:08
ciekawy przepis
IZABELA29 10.03.2016 19:41
Pusznie wygląda
KORAL 10.03.2016 19:27
Coś ciekawego :)
norweska20 10.03.2016 18:27
smakowity pomysł - apetycznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak