Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne kremowe z cukinią i groszkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 160 g
cukinia 250 g
groszek mrożony 2 łyżki
cebula 1/2 szt
śmietana 125 ml
sól i pieprz do smaku
zielona pietruszka do dekoracji
parmezan starty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Penne kremowe z cukinią i groszkiem

Kroki postępowania

1
Cukinię dokładnie umyć i pokroić w półplasterki, cebulę posiekać .
Cebulę podsmażyć na oliwie, dodać cukinię, wymieszać.
Krok 1 -  Penne kremowe z cukinią i groszkiem foto
2
Dodać zielony groszek. Posolić do smaku. Mieszając smażyć warzywa przez kilka minut. Dodać ok. 1/2 szklanki gorącej . Warzywa dusić do miękkości i odparowania płynu.W międzyczasie ugotować makaron/ al dente/.
Krok 2 -  Penne kremowe z cukinią i groszkiem foto
3
Do podduszonych na patelni warzyw dodać śmietanę, wymieszać , doprawić do smaku i mocno podgrzać / nie gotować/.
Krok 3 -  Penne kremowe z cukinią i groszkiem foto
4
Ugotowany ,przecedzony makaron przełożyć na patelnię , dokładnie wymieszać z sosem śmietanowo-warzywnym. Posypać zieloną pietruszką . Gorący makaron nakładać na talarze posypując startym parmezanem.
Krok 4 -  Penne kremowe z cukinią i groszkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cris04 14.10.2016 17:09
Ciekawe może nie, ale pyszne!
Patrycja33 02.10.2016 16:09
Ciekawe polaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak