Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki wigilijne

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże świeże 50 g
cukier kryształ 2 łyżeczki
mąka pszenna 3 szklanki
mleko 125 ml
jajko 2 sztuki
sól 2 łyżeczki
margaryna 100 g
Farsz: 1 kg z kapusty i grzybów

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki wigilijne

Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku razem z odrobina cukru i mąki.
Resztę mąki wsypujemy do miski ,dodajemy cukier ,sól oraz jajka. Mieszamy delikatnie. Dodajemy wyrośnięty rozczyn.
na koniec wlewamy wystudzoną margarynę . Wyrabiamy lśniące ciasto.
Odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce.
Dzielimy ciasto na 2 części.
Wałkujemy na prostokąt.
Nakładamy farsz z kapusty i grzybów.
Zwijamy w roladę . Kroimy na 2 cm kawałki.
Smarujemy rozmąconym białkiem.
Układamy na blaszce i pieczemy 40 minut w temp 175 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.04.2016 19:55
pyyyszne cos dla mnie :-)
kornelcia 10.04.2016 22:06
Ulubione, z barszczykiem pychota.
MAR3STA 30.03.2016 17:11
Uwielbiam takie pyszności
IwonaKa 17.03.2016 14:20
z pewnościa pyszne
ben-ka 26.01.2016 19:09
Mnie też by bardzo smakowały.
adelajda 20.01.2016 19:38
fajne paszteciki
Bernadeta1 04.01.2016 09:57
smaczna przekąska
Janina 03.01.2016 13:30
Pyszne paszteciki;))
Madzai 03.01.2016 13:05
Pyszne paszteciki :)
Dorota76 03.01.2016 12:54
uwielbiam takie małe co nieco
monikaT83 03.01.2016 12:24
pyszne , w sam raz do barszczyku:)
ilka01 03.01.2016 12:24
Wyglądają super
Maridka19 03.01.2016 11:44
Smaczne bardzo
Stenka 03.01.2016 10:59
fajna propozycja
gosia56 03.01.2016 10:54
na pewno pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak