Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Parówkowe kwiaty po francusku "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówka 1 szt
ciasto francuskie 1 płat
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: " Parówkowe kwiaty po francusku "

Parówkę lekko podgotowujemy.

Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt o długości ok. 2 cm większej niż parówka i szerokości ok.5cm.

Na cieście układamy parówkę i zawijamy.



Zawiniętą nacinamy w równych odstępach
( uważając , by nie przeciąc do samego końca!!! ).

Zwijamy tworząc koło a końce spinamy wykałaczką.

Smarujemy rozbełtanym żółtkiem i wkładamy do piekarnika na ok. 20min/180C.


Smacznego!



(Pomysłodawcą jest Kuchnia Broni)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 03.12.2012 08:32
świetne
polly66 15.09.2012 09:07
miła (i ładniejsza o wiele) odmiana od zwykłych parówek w cieście
malinka18 10.09.2012 16:52
śliczne i na pewno pyszne...
iziona 10.09.2012 14:00
Zgadzam się z emesliwe bardzo ładne zdjęcie i całość zapowiada się pysznie
emeslive 10.09.2012 11:17
Pomysłowe, a do tego śliczne zdjęcie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak