Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki zapiekane w serze

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 6 szt.
cebula biała 2 szt.
ser żółty 10 dag
jabłka 2 szt
morele suszone 10 dag
ogórek kiszony 1 szt
ketchup pikantny 2 łyżki
tłuszcz do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki zapiekane w serze

Wykonanie:
Morele namoczyć, następnie pokroić w plasterki. Ogórka, cebulę i jabłko również pokroić w plasterki. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i ułożyć pokrojoną cebulę. Na cebulę ułożyć ponacinane parówki, wcisnąć paski sera, jabłka, ogórka i moreli. Całość posmarować ketchupem, obłożyć pozostałymi produktami i przykryć folią aluminiową. Zapiec w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 29.12.2016 15:04
super propozycja :)
mirosława4 29.12.2016 11:24
apetyczne danie
Futka 29.12.2016 10:57
Przepyszne! :D
Ola1984 29.12.2016 09:56
Kalorycznie, ale jakże smacznie :) Mniam!
Małgorzata92 29.12.2016 09:46
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak