Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Niebieska baba ze śmietanową chmurką "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

galaretka niebieska 1 op
śmietana 36% 100 ml
cukier puder 1 łyżka
jogurt naturalny 1 małe opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: " Niebieska baba ze śmietanową chmurką "

Galaretkę rozpuszczamy we wrzącej wodzie.
Dokładnie mieszamy.
Odstawiamy do przestudzenia.

Szklane miseczki wkładamy folię spożywczą.

Dzielimy na 2 części
( 1 część to ok. 1/4 galaretki
2 część to 3/4 galaretki )


Do większej części dodajemy jogurt naturalny.
Dokładnie mieszamy.
Wlewamy do miseczek.
Odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut do stężenia.

Na stężałą! pianko - galaretkę wylewamy pozostawioną galaretkę bez dodatków.

Ponownie wkładamy do lodówki ( na ok. 2 godziny ) , by całkowicie zastygła.

Śmietanę ubijamy.
Dodajemy cukier puder.

Ozdabiamy deser po wyjęciu z lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 07.01.2013 13:44
fajny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak