Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z pigwy

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 2 kg
spirytus 1,5 litra
cukier 3-4 szklanki
rum 100 ml
skórka z pomarańczy lub limonki

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z pigwy

Umyć owoce pigwy i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Część startych owoców i skórkę z pomarańczy włożyć do słoja i zasypać resztą cukru.Ponownie włożyć owoce i zasypać cukrem. Zakręcić.
Odstawić na około 7 dni w ciemne miejsce.
Po tym czasie do pigwy wlać ostrożnie spirytus oraz rum.
Zakręcić i odstawić na 3 tygodnie.
Po 3 tygodniach nalewkę przelać przez sito i rozlać do butelek.
Pozostawić na 3 miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 09.05.2014 23:26
Musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak