Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukier puder
2 łyżki -
truskawki
15 dag -
galaretka truskawkowa
2 łyżki -
Żelatyna wieprzowa Prymat
-
herbatniki
3 szt -
serek wiejski
1 (granulowany)
Sposób przygotowania
Żelatynę rozpuszczamy w łyżce wrzątku.
Studzimy.
2 łyżki galaretki truskawkowej rozpuszczamy we wrzątku.
Studzimy.
Serek wiejski mieszamy z cukrem pudrem.
(Można to zrobic śmiało mikserem )
Dodajemy przestudzoną żelatynę.
Mieszamy.
W foremkach na muffinki ( u mnie silikonowe ) układamy na spodzie herbatniki ( w kształcie kwiatków ).
Delikatnie wykładamy na nie serową masę.
Dociskamy.
Truskawki kroimy na plasterki i układamy na sernikach jedna za drugą , tak by tworzyły "koronę".
Polewamy przestudzoną galaretką truskawkową.
Wkładamy do lodówki na ok. 3 godziny.
Zajadamy ze smakiem!
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się