Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Migdałowe Rafaello na kremowej chmurze "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 4 łyżki
migdały w płatkach 4 łyżki
aromat migdałowy 2 łyżki
cukier drobny 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier puder 1 łyżka
czekolada mleczna 50 g
jogurt naturalny 4 gęsty
mleko kokosowe 400 (z puszki)

Przepis i sposób przygotowania na: " Migdałowe Rafaello na kremowej chmurze "

W garnku mieszamy mleko kokosowe z wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów.

Dodajemy cukier i olejek migdałowy.

Gotujemy.

Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku.
Studzimy.
Dodajemy do mleka z dodatkami.
Dokładnie mieszamy.

Przelewamy do niedużej foremki
( u mnie silikonowa keksówka ).

Wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny.




Przed podaniem :

Jogurt naturalny mieszamy z cukrem pudrem i odrobiną kokosu.

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.

Ciasto kroimy na kawałki i podajemy na "kałuży" jogurtowej.

Polewamy czekoladą i zdobimy płatkami migdałów.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 02.05.2013 22:21
moje smaki
Fiffi 20.12.2012 23:22
niebo w gebie
okrysia 11.11.2012 10:48
Smaczne to!
justys759 24.10.2012 15:28
uwielbiam kokos więc pewnie jest pyszne
justys759 24.10.2012 15:27
uwielbiam kokos więc pewnie jest pyszne
wyattearp 24.10.2012 09:17
PYSZNE
iziona 23.10.2012 21:37
Boski deser :)
ilovebake 23.10.2012 20:38
mniam
Mariposas 23.10.2012 20:36
pycha
Silver Teaspoon 23.10.2012 20:30
piękne
radosna29 23.10.2012 20:28
pychotka
Monika111 23.10.2012 20:22
Super smaczne! :)
Simeo 23.10.2012 20:19
ładnie się prezentuje
halina17 23.10.2012 20:06
Smaczne ciasto.
V_kuchareczka 23.10.2012 20:01
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak