Makaron z pieczoną papryką i fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    300 g
  • papryka czerwona

    3 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Tymianek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • olej

    1 łyzka
  • sól do smaku

  • pieprz

  • oliwa

    3 łyżki
  • ser feta

    100 g
  • bazylia świeża

    garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę każdą osobno zawinąć szczelnie w folię. Piec w 200 stopniach ok 40 minut. Wyjąć , pozostawić w folii ok 15 minut. Następnie obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, zostawiając sok powstały pieczenia.

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.

Czosnek drobno posiekać, podsmażyć na łyżce oleju z tymiankiem.

Do odcedzonego makaronu dodać, paprykę, czosnek z tymiankiem, oliwę z oliwek, przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem. Ułożyć na talerzu. Na górę wyłożyć kawałki fety, listki bazylii.

Smacznego!
wedith1
Paprykę można upiec przy okazji innego wypieku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 08.10.2016 21:12
Bardzo apetyczna propozycja!
Aleksandra/Olcia 07.10.2016 17:55
lekko i pysznie
Wiesława1 07.10.2016 17:17
Pyszna propozycja
Maridka19 07.10.2016 16:32
Pyszności :)
cris04 07.10.2016 14:19
Bardzo fajne smakI!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat