Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczoną papryką i fetą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 300 g
papryka czerwona 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej 1 łyzka
sól do smaku
pieprz
oliwa 3 łyżki
ser feta 100 g
bazylia świeża garść

Porada

Paprykę można upiec przy okazji innego wypieku.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczoną papryką i fetą

Paprykę każdą osobno zawinąć szczelnie w folię. Piec w 200 stopniach ok 40 minut. Wyjąć , pozostawić w folii ok 15 minut. Następnie obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, zostawiając sok powstały pieczenia.

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.

Czosnek drobno posiekać, podsmażyć na łyżce oleju z tymiankiem.

Do odcedzonego makaronu dodać, paprykę, czosnek z tymiankiem, oliwę z oliwek, przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem. Ułożyć na talerzu. Na górę wyłożyć kawałki fety, listki bazylii.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 08.10.2016 21:12
Bardzo apetyczna propozycja!
Aleksandra/Olcia 07.10.2016 17:55
lekko i pysznie
Wiesława1 07.10.2016 17:17
Pyszna propozycja
Maridka19 07.10.2016 16:32
Pyszności :)
cris04 07.10.2016 14:19
Bardzo fajne smakI!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak