Makaron z pieczoną papryką i fetą

Makaron z pieczoną papryką i fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    300 g
  • papryka czerwona

    3 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • tymianek Prymat

    1 łyżeczka
  • olej

    1 łyzka
  • sól do smaku

  • pieprz

  • oliwa

    3 łyżki
  • ser feta

    100 g
  • bazylia świeża

    garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę każdą osobno zawinąć szczelnie w folię. Piec w 200 stopniach ok 40 minut. Wyjąć , pozostawić w folii ok 15 minut. Następnie obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, zostawiając sok powstały pieczenia.

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.

Czosnek drobno posiekać, podsmażyć na łyżce oleju z tymiankiem.

Do odcedzonego makaronu dodać, paprykę, czosnek z tymiankiem, oliwę z oliwek, przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem. Ułożyć na talerzu. Na górę wyłożyć kawałki fety, listki bazylii.

Smacznego!
wedith1
Paprykę można upiec przy okazji innego wypieku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Malinka

08.10.2016 21:12
Bardzo apetyczna propozycja!

Aleksandra/Olcia

07.10.2016 17:55
lekko i pysznie

Wiesława1

07.10.2016 17:17
Pyszna propozycja

Maridka19

07.10.2016 16:32
Pyszności :)

cris04

07.10.2016 14:19
Bardzo fajne smakI!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat