Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w kruchym cieście z pesto

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
masło 50 g
mąka 100 g
sól szczypta
pesto 1 słoiczek
łosoś filet 40 dag
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w kruchym cieście z pesto

Kroki postępowania

1
Filet łososia pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.
Krok 1 -  Łosoś w kruchym cieście z pesto foto
2
Kawałki łososia posmarować od góry pesto
Krok 2 -  Łosoś w kruchym cieście z pesto foto
3
Mąkę wymieszać z solą, utrzeć z masłem palcami, dodać jajko, zagnieść.
Wstawić do lodówki na 20 min.
Po tym czasie ciasto rozwałkować, wyciąć kwadraty dwa razy większe od kawałków fileta łososia. Filet kłaść na kwadracie ciasta.
Krok 3 -  Łosoś w kruchym cieście z pesto foto
4
Filet założyć drugim kawałkiem ciasta i brzegi zagnieść ze sobą.
Można górę ciasta naciąć nożem.

Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 25-30 minut.
Krok 4 -  Łosoś w kruchym cieście z pesto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 15.04.2014 10:37
Bardzo ciekawy przepis.
fotoviderek 15.04.2014 07:14
Chętnie bym skosztował :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak