Leczo z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt (mały)
  • papryka czerwona

    2 szt
  • papryka biała

    2 szt
  • pieczarki

    300 g
  • cukinia

    2 szt
  • pomidory malinowe

    3-4 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    3 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • bazylia

    2 łyżeczki
  • oliwa

    do smażenia
  • pomidory suszone

    4 szt
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dużym garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę.
Cebulę kroimy w dużą kostkę _ 2 cm. Wrzucamy do garnka- podsmażamy do zmięknięcia.
W międzyczasie w taką sama kostkę kroimy papryki- wrzucamy i podsmażamy.
Pieczarki kroimy w plasterki- dorzucamy, podsmażamy.
Następnie kroimy cukinie - (kostka 4 cm)- do garnka- dalej smażymy.
pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka- dusimy.
Wrzucamy pokrojone, suszone pomidory, przeciśnięty czosnek,przyprawy i całość gotujemy jeszcze ok. 10 min.
Podajemy z bagietką,ryżem itp.
Smacznego
asiatok
Przyprawy dodajemy w/g uznania. Można dodać chilli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 19.07.2016 20:11
uwielbiam leczo pieczarkowe , a szczególnie z rybkami
berys18 19.07.2016 12:09
dobre leczo, bardzo lubię
jagoda5913 18.07.2016 14:54
ładnie wygląda
Ela427 18.07.2016 13:20
Uwielbiam leczo :) wygląda pysznie :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat