Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Kurczak w serowej kołderce "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
mleko 2 łyżki
ostra musztarda 2 łyżki
ser żółty 10 dag
mąka 4 łyżki
cebula 1 szt
przyprawy 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: " Kurczak w serowej kołderce "

Piekarnik rozgrzewamy do 200 C.


Ser trzemy na tarce.

Cebulkę drobno siekamy.

Musztardę mieszamy w miseczce z mlekiem.

W drugiej miseczce mieszamy ser z mąką i cebulką.

Pierś z kurczaka kroimy na fileciki i lekko rozbijamy.

Oprószamy przyprawą do potraw, solą i pieprzem.

Filety starannie obtaczamy w musztardzie z mlekiem a następnie w mieszance z tartym serem.

( Robimy dokładnie!!! tak aby filety były pokryte z każdej strony).

Kawałki mięsa układamy na blaszce do pieczenia, wyłożonej folią aluminiową.

Pokrywamy mięso resztą serowo - musztardowej panierki.

Pieczemy 30 minut na złocisty kolor.

Podajemy np.z mini marchewkami na masełku :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 25.04.2013 22:37
bardzo apetycznie wygląda
BeataJ 15.09.2012 21:53
świetne!
eliza135 15.09.2012 21:44
smakowite połączenie
kasiaw 15.09.2012 17:29
muszę spróbować brzmi nieźle
Goya 15.09.2012 16:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak