Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krojone filety w lanym cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 podwójne
jajko 3 sztuki
mąka 3 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Krojone filety w lanym cieście

Jajka wybić do większej miski i roztrzepać, dodać odrobinę soli oraz pieprzu, dokładnie wymieszać. Następnie wsypać mąkę i połączyć razem.

Filety opłukać i osuszyć, pokroić w paski na około 1 cm i połączyć z jajkami z mąką. Wszystko dokładnie wymieszać. Kłaść łyżkami na rozgrzany tłuszcz i piec małe kotleciki z obu stron na złoty kolor.

Ciepłe podawać z ziemniakami i surówką, jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 27.03.2016 13:39
tez takie robię,bardzo lubimy
kd045 18.03.2016 08:59
Smakowity pomysł na obiad
ice cubes 17.03.2016 21:54
Zapowiada się smacznie :)
Renataj 17.03.2016 21:09
Ciekawy pomysł:)
Renata9 17.03.2016 20:52
Fajne filety :-)
Gracer 17.03.2016 18:02
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak