" Krem serowo - cebulowy z czosnkowymi grzankami "

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek topiony złoty ementaler

    2 szt
  • serek topiony z szynką

    1 szt
  • czosnek

    3 zabki
  • cebula

    2 szt
  • bulion warzywny

    400 ml
  • sól

    1 łyzeczka
  • natka pietruszki

    1 peczek
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - " Krem serowo - cebulowy z czosnkowymi grzankami " foto
Serki topione kroimy na kawałki.

Czosnek drobniutko siekamy.

Cebulę kroimy w drobne piórka.

Gotujemy niecałe 0,5 l bulionu.

Odstawiamy z ognia.
Krok 2 - " Krem serowo - cebulowy z czosnkowymi grzankami " foto
Dodajemy serki topione , czosnek i cebulę.

Ucieramy blenderem na gładki krem.

Ponownie wstawiamy na ogień i gotujemy około 10 minut.
Krok 3 - " Krem serowo - cebulowy z czosnkowymi grzankami " foto
Doprawiamy solą , pieprzem i natką pietruszki.

Podajemy z czosnkowymi grzankami
( które najlepiej przyrządzic samemu w domu :) ).


* Zupa najlepiej smakuje po odstaniu ok.30 minutach i ponownym podgrzaniu , kiedy smaki już się przegryzą!

Coś pysznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat