Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Kotlety z zielonej soczewicy "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
bulion 2 szklanki
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
olej 100 ml
soczewica zielona 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: " Kotlety z zielonej soczewicy "

Soczewicę dokładnie myjemy.

Namaczamy ok. 20 minut.

Gotujemy ok.25-30 minut w bulionie z dodatkiem łyżeczki oleju.

Jeśli bulion całkowicie nie odparował , odcedzamy soczewicę na sitku i studzimy.

Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i dodajemy do soczewicy.

Wbijamy jajko.

Doprawiamy do smaku.

Dokładnie mieszamy dodając bułkę tartą.


Formujemy kotleciki.

Smażymy na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron.



Podajmy z ulubionym sosem np. pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela9 12.09.2013 05:25
Bardzo ciekawy pomysł.
Magda60 13.02.2013 11:52
dobre
Jolanta40 24.01.2013 08:47
bardzo fajne
wyattearp 20.11.2012 09:31
smaczne
Konczi 20.11.2012 08:21
nigdy nie jadłam kotletów z soczewicy ale na pewno wypróbuję bo oczy moje już pragną więcej :D
KasiaK90 20.11.2012 07:53
wspaniałe
Poison1988 20.11.2012 07:39
wyglądają rewelacyjnie!
Beata61 20.11.2012 07:12
ciekawa alternatywa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak