Kotlety jajeczne z chrzanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    8 sztuk
  • jajko

    1 sztuka surowe
  • szczypiorek usiekany

    1/2 pęczka
  • suszone pomidory z czosnkiem

    1 łyżka i bazylią
  • sól i pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3-4 łyżki
  • olej do smażenia

  • chrzan ze słoika

    2 łyżki ostrego
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka obrać , umyć , zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
wbić jajko surowe , dodać chrzan i przyprawy.
Wsypać szczypiorek i bułkę tartą.
Delikatnie wymieszać składniki.
dłońmi formować owalne kotlety.

Na patelni rozgrzać olej , smażyć kotlety na rumiano z obu stron.
SzczyptaChili
Delikatne lecz z charakterem kotlety jajeczne z chrzanem i szczypiorkiem. Bardzo dobrze smakują jako dodatek do gotowanych ziemniaków i sałatki z ogórków kiszonych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 11.07.2017 00:09
Smakowite kotleciki.;)
SzczyptaChili 10.07.2017 22:27
Dziękuję :)
Ola1984 10.07.2017 18:26
Bardzo smacznie wyglądają :)
SzczyptaChili 10.07.2017 17:33
Zgadza się :)
cukiereczek 10.07.2017 17:23
i takie kotlety są smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat