Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajka ugotowane na twardo
8 sztuk -
jajko
1 sztuka surowe -
szczypiorek usiekany
1/2 pęczka -
suszone pomidory z czosnkiem
1 łyżka i bazylią -
sól i pieprz
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
3-4 łyżki -
olej do smażenia
-
chrzan ze słoika
2 łyżki ostrego
Sposób przygotowania
wbić jajko surowe , dodać chrzan i przyprawy.
Wsypać szczypiorek i bułkę tartą.
Delikatnie wymieszać składniki.
dłońmi formować owalne kotlety.
Na patelni rozgrzać olej , smażyć kotlety na rumiano z obu stron.
Delikatne lecz z charakterem kotlety jajeczne z chrzanem i szczypiorkiem. Bardzo dobrze smakują jako dodatek do gotowanych ziemniaków i sałatki z ogórków kiszonych.![]()
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się