Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza owsiana z kalafiorem romanesco i orzeszkami ziemnymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza owsiana 1 woreczek
kalafior romanesco 1/2 szt
cebula 1/2 szt
czosnek 1 zabki
pieprz
chili Prymat
olej do smażenia 1 łyżka
sól do smaku
orzeszki ziemne 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza owsiana z kalafiorem romanesco i orzeszkami ziemnymi

Kalafior myjemy , kroimy w różyczki i gotujemy . Kasze nastawiamy w osobnym garnku i gotujemy ok 20 min w osolonej wodzie. Cebule obieramy i siekamy , czosnek także siekamy,. Na patelni na oleju podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy ugotowana kasze , następnie kalafior. Mieszamy. Doprawiamy solą , pieprzem i chili. Mieszamy. Na suchej patelni prażymy orzeszki . Dodajemy do dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 11.09.2016 23:03
prezentuje się wybornie!
Klausia 10.05.2016 02:35
Może byc dobre :)
olkaaa 28.04.2016 17:35
Bardzo lubię
Anna169Hosz 28.04.2016 17:18
Moja ulubiona kasza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak