Kasza owsiana z kalafiorem romanesco i orzeszkami ziemnymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza owsiana

    1 woreczek
  • kalafior romanesco

    1/2 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • czosnek

    1 zabki
  • pieprz

  • chili Prymat

  • olej do smażenia

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • orzeszki ziemne

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior myjemy , kroimy w różyczki i gotujemy . Kasze nastawiamy w osobnym garnku i gotujemy ok 20 min w osolonej wodzie. Cebule obieramy i siekamy , czosnek także siekamy,. Na patelni na oleju podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy ugotowana kasze , następnie kalafior. Mieszamy. Doprawiamy solą , pieprzem i chili. Mieszamy. Na suchej patelni prażymy orzeszki . Dodajemy do dania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 11.09.2016 23:03
prezentuje się wybornie!
Klausia 10.05.2016 02:35
Może byc dobre :)
olkaaa 28.04.2016 17:35
Bardzo lubię
Anna169Hosz 28.04.2016 17:18
Moja ulubiona kasza :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat