Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

**** KARPATKA *****

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 sztuk
margaryna 1 szt.
mąka 2 szklanka
woda 2 szklanki
krem do karpatki 2 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: **** KARPATKA *****

Kroki postępowania

1
DO GARNKA WLEWAMY WODĘ DODAJEMY MARGARYNĘ I GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU DO MOMENTU ROZPUSZCZENIA SIĘ MARGARYNY, DODAJEMY MĄKĘ (ZAPARZAMY) MIESZAMY ENERGICZNIE DO POŁĄCZENIA SIĘ WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW.ZDEJMUJEMY Z OGNIA I SCHŁADZAMY.
Krok 1 - **** KARPATKA ***** foto
2
BLASZKĘ WYKŁADAM PAPIEREM DO PIECZENIA.PIEKARNIK 180 STOPNI.
Krok 2 - **** KARPATKA ***** foto
3
DO WYSTUDZENIU MASY DODAJĘ PO JEDNYM JAJKU AŻ MASA BĘDZIE GŁADKA,I PRZEKŁADAM NA BLASZKĘ
Krok 3 - **** KARPATKA ***** foto
4
PIECZEMY OKOŁO 1 GODZ. W TEMP.180 STOPNI, POTEM TEMP.150 JESZCZE OKOŁO PÓŁ GODZ.
Krok 4 - **** KARPATKA ***** foto
5
PO UPIECZENIU PRZEKŁADAM KREMEM DO KARPATKI I POSYPUJĘ CUKREM PUDREM.
Krok 5 - **** KARPATKA ***** foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.08.2013 19:37
karpatkę uwielbiam, ale od tego mistrzem jest moja teściowa, ja jeszcze sama nie próbowałam :)
artur7 04.04.2013 15:18
lubie pyszne ciacho
Joanna23 25.02.2013 16:59
pyszna
Joanna23 25.02.2013 16:58
ptszna
Poison1988 23.02.2013 21:47
obłędna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak