**** KARPATKA *****

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    7 sztuk
  • margaryna

    1 szt.
  • mąka

    2 szklanka
  • woda

    2 szklanki
  • krem do karpatki

    2 opak.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - **** KARPATKA ***** foto
DO GARNKA WLEWAMY WODĘ DODAJEMY MARGARYNĘ I GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU DO MOMENTU ROZPUSZCZENIA SIĘ MARGARYNY, DODAJEMY MĄKĘ (ZAPARZAMY) MIESZAMY ENERGICZNIE DO POŁĄCZENIA SIĘ WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW.ZDEJMUJEMY Z OGNIA I SCHŁADZAMY.
Krok 2 - **** KARPATKA ***** foto
BLASZKĘ WYKŁADAM PAPIEREM DO PIECZENIA.PIEKARNIK 180 STOPNI.
Krok 3 - **** KARPATKA ***** foto
DO WYSTUDZENIU MASY DODAJĘ PO JEDNYM JAJKU AŻ MASA BĘDZIE GŁADKA,I PRZEKŁADAM NA BLASZKĘ
Krok 4 - **** KARPATKA ***** foto
PIECZEMY OKOŁO 1 GODZ. W TEMP.180 STOPNI, POTEM TEMP.150 JESZCZE OKOŁO PÓŁ GODZ.
Krok 5 - **** KARPATKA ***** foto
PO UPIECZENIU PRZEKŁADAM KREMEM DO KARPATKI I POSYPUJĘ CUKREM PUDREM.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 10.08.2013 19:37
karpatkę uwielbiam, ale od tego mistrzem jest moja teściowa, ja jeszcze sama nie próbowałam :)
artur7 04.04.2013 15:18
lubie pyszne ciacho
Joanna23 25.02.2013 16:59
pyszna
Joanna23 25.02.2013 16:58
ptszna
Poison1988 23.02.2013 21:47
obłędna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat