Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona , marynowana w mleku z majonezem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

karkówka wieprzowa 1 kg

Marynata do mięsa

mleko 300 ml
majonez 300 g
sól 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 pokruszone sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyżka

Porada

Łagodna w smaku , pieczona , domowa karkówka . Na zimno najlepiej smakuje na kromce świeżego chleba z musztardą , na ciepło możemy podać ją do obiadu - ziemniaków lub kaszy.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona , marynowana w mleku z majonezem

Karkówkę myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym.

Marynata:Składniki marynaty łączymy razem , wkładamy karczek , pozostawiamy w lodówce , pod przykryciem na 24 godz.
W trakcie marynowania przekręcamy mięso na drugą stronę.

Wyjmujemy z marynaty , zawijamy w folię aluminiową ( Nie płuczemy z marynaty)

Pieczemy ok 1,5 h w piekarniku nagrzanym do 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 23.08.2016 20:48
Domowa najlepsza :)
mirosława4 20.08.2016 10:45
smaczna sztuka mięsa
NiePieprz.pl 20.08.2016 07:52
Uwielbiam takie domowe mięska :)
bertpvd 19.08.2016 23:15
pyszne mięsko
Łukasz15 19.08.2016 22:47
Pyszna karkóweczka
Franciszek 19.08.2016 22:39
pyszne do chleba
agnieszka214 19.08.2016 22:14
Nie ma jak domowe miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak