Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z zieloną pastą (z brokułem, koperkiem i szczypiorkiem)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
różyczki brokuła 5 szt
koperek 1 łyżka
szczypiorek 1/2 pęczka
majonez 1,5 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z zieloną pastą (z brokułem, koperkiem i szczypiorkiem)

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Obieramy ze skorupek. Każde jajko kroimy wzdłuż. Z każdej połówki wyjmujemy żółtka. Brokuł gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Do wysokiego naczynia wkładamy odcedzony brokuł, posiekany szczypiorek oraz koperek, żółtka oraz majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Blendujemy na gładką masę. W miejsce po żółtku wyciskamy rękawem cukierniczym lub szprycą gotową pastę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 28.04.2017 13:14
Bardzo fajny przepis.
mirosława4 28.04.2017 12:16
apetyczne !
anka1988 28.04.2017 11:48
idealne na dzisiejszą kolację
Róża1 28.04.2017 11:43
pyszna przekąska !!!!!!!!!!!!! , a jak się pięknie prezentuje :-).
bertpvd 28.04.2017 11:04
pyszny przepis
VioletoweKucharzenie 28.04.2017 10:39
Idealnie sprawdzą się na śniadaniu czy jako przystawka podczas domowych uroczystości. Pasta jest smaczna i wyrazista w smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak