Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane z rzeżuchą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6-7 sztuk
por 1 sztuka
szczypiorek 1 natka
szynka 20 dag (dowolnej)
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
pomidor 1 sztuka
rzeżucha

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane z rzeżuchą

Kroki postępowania

1
Jajka zagotować w lekko osolonej wodzie. Delikatnie zdjąć skorupkę i przekroić wzdłuż. Żółtko przełożyć do miski, rozgnieść widelcem.
Krok 1 -  Jajka faszerowane z rzeżuchą  foto
2
Pora poszatkować i sparzyć na patelni. Szczypiorek poszatkować.
Krok 2 -  Jajka faszerowane z rzeżuchą  foto
3
Dodać szczypiorek i por do żółtek. Przyprawić pieprzem i kucharkiem. Na koniec dodać pokrojonego w małą kostkę pomidora.
Krok 3 -  Jajka faszerowane z rzeżuchą  foto
4
Całość dokładnie wymieszać i układać w jajkach (dziurkach po żółtku). Na koniec udekorować rzeżuchą.
Krok 4 -  Jajka faszerowane z rzeżuchą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 05.04.2016 12:55
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak