Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczne kotlety z tuńczykiem i marchewką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 8 sztuk
jajko 1 sztuka
marchew 100 g ugotowanej
groszek zielony 100 g ugotowanego
pasta rybna 1 opakowania z tuńczyka
sól i pieprz
mąka pszenna 1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczne kotlety z tuńczykiem i marchewką


Jajka obieramy , rozdrabniamy widelcem , dodajemy pastę z tuńczyka , marchew pokrojoną w kostkę , groszek oraz sól i pieprz. Wbijamy surowe jajko , wyrabiamy masę.
Formujemy kotleciki , każdy obtaczamy w mące ( żeby kotleciki ładnie ukształtować , przed nabieraniem masy maczamy ręce w wodzie). Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z ziemniakami i sałatką z ogórków kiszonych z cebulą lub świeżym pieczywem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak