Green pudding z tapioki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

pudding

  • mleko 3,2%

    250 ml
  • mleko kokosowe

    250 ml
  • zielona tapioka

    5 łyżek
  • cukier waniliowy

    1 łyżka

dodatki

  • kiwi

    2-3 sztuki
  • czekolada gorzka

    50 g
  • mięta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tapiokę zalewamy mleczkiem, dodajemy kilka gałązek mięty (pudding uzyska przyjemnego orzeźwiającego aromatu) i odstawiamy na ok.30 minut. Następnie nastawiamy na mały ogień i gotujemy ok. 20 minut dosładzając pod koniec. W połowie gotowania wyjmujemy mięte. Pamiętajcie aby nie odchodzić od palnika, pudding należy często mieszać. Nasz słodki deser będzie gotowy gdy perełki staną się szkliste i przyjemnie miękkie.

Na dno pucharków przekładamy ulubione owoce, ja sięgnęłam po kiwi. Pudding przekładamy do pucharków. Na wierzch wykładamy drugą porcję kiwi, czekoladę i kilka listków świeżej mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smerfetka79 09.12.2016 01:35
wiem i często robię:)
ada.la 18.05.2016 10:04
fajny deserek
smerfetka79 18.05.2016 01:43
dziękuję:) Bardzo mi miło
kloruś 17.05.2016 22:53
chętnie bym skosztowała!
halina17 17.05.2016 20:39
Dobry deser.
krokus 17.05.2016 19:43
smaczny deser
Aleksandra/Olcia 17.05.2016 16:16
apetyczny deser
smerfetka79 17.05.2016 16:13
a widzisz:)) polecam.
Wiktoria29 17.05.2016 16:10
nie wiedziałam że jest zielona tapioka, używałam tylko białej
Benita 17.05.2016 16:08
musi być smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat