Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Francuskie koszyczki z tuńczykowym nadzieniem "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
tuńczyk w sosie własnym 10 dag
ser żółty 5 dag
cebula 1 szt
szczypiorek 1 pęczek
musztarda 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt
przyprawy 1 szczypta
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: " Francuskie koszyczki z tuńczykowym nadzieniem "

Z ciasta francuskiego wykrawamy 2 koła
( o takiej wielkości , by wychodziły ponad foremkę do muffinek - z tej części robimy rant ).

Ciastem wyklejamy foremkę , smarujemy rozbełtanym żółtkiem i wkładamy do piekarnika na ok.10min/180C.

W tym czasie odsączamy tuńczyka.

Drobno kroimy paprykę , cebulę , szczypiorek.

Trzemy ser żółty.

Wszystko razem mieszamy.

Dodajemy śmietanę oraz musztardę.

Doprawiamy solą , pieprzem i czerwoną papryką do smaku.

Wypełniamy podpieczoną foremkę.

Wkładamy do piekarnika ponownie na ok. 10 minut
(pilnujemy jednak , by ciasto za bardzo się nie spiekło! )

Wyciągamy!

Zajadamy!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 23.09.2013 17:46
jak dla mnie idealne :)
Malinka 27.03.2013 17:42
Ciasto francuskie uwielbiam, a jeszcze z tuńczykiem-rewelacja!
Iiiiii 23.09.2012 07:28
wysmienite
agnieszka214 13.09.2012 14:53
apetycznie ja poprosze
qrasnqleq 13.09.2012 09:57
bardzo ciekawy i fajny pomysł...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak