Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 150 g
rabarbar 10 dag
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
mozzarella w bloku 2 łyżki tartej mozzarelli
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
olej rzepakowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą

Kroki postępowania

1
Rabarbar obieramy, kroimy w plastry, przekładamy do rondla i podduszamy z 50 ml wody do uzyskania rabarbarowego musu.
Krok 1 -  Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą foto
2
Filet z indyka oprószamy solą i pieprzem i rozklepujemy.
Krok 2 -  Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą foto
3
Następnie całą powierzchnie steku smarujemy rabarbarem,
Krok 3 -  Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą foto
4
Na jednym krańcu układamy wałeczek startego sera
Krok 4 -  Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą foto
5
Zwijamy mięso w roladę.
Krok 5 -  Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą foto
6
Zawijamy w woreczek śniadaniowy bądź w folię spożywczą dość ciasno i wkładamy do zamrażarki na około 20 minut (kiedy zmarznie będzie łatwiej kroić),
Krok 6 -  Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą foto
7
Po tym czasie wyciągamy i kroimy w krążki o grubości około 2 cm.
Krok 7 -  Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą foto
8
Na talerzyk przesypujemy bułkę tartą. Kotleciki panierujemy w bułce tartej,
Krok 8 -  Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą foto
9
W miseczce roztrzepujemy jajko z dodatkiem soli i pieprzu, przekładamy kotleciki z bułki do jajka
Krok 9 -  Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą foto
10
Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.
Krok 10 -  Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 06.05.2014 20:55
Bardzo ciekawa propozycja...
Christopher 06.05.2014 20:40
Może być ciekawie z tym rabarbarem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak