Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Dorsz w ziołach na marchewkowej kopule "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
sól 1 łyżka
marchew 3 szt
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: " Dorsz w ziołach na marchewkowej kopule "

Piekarnik nagrzewamy do ok. 180C.

Rybę oczyszczamy.

Doprawiamy odrobiną soli.

Pędzelkiem zamoczonym w sosie sojowym smarujemy z 2 stron.

Nacieramy ziołami prowansalskimi.

Odstawiamy na ok. 10 minut.





W tym czasie robimy surówkę.

Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach .

Przyprawić solą , sokiem z cytryny , cukrem i oliwą.

Dokładnie mieszamy.





Rybę pakujemy w folię do pieczenia i wkładamy na ok. 10 -13 min. do piekarnika.

Podajemy z surówką i np. frytkami lub talarkami ziemniaczanymi.


Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 09.05.2013 22:23
super taki dorsz
AGNIESZKA144 28.01.2013 16:47
super
Joanna46 10.11.2012 20:11
Lubię takie proste rybki.
Małgorzata106 10.11.2012 19:01
super
Piotr-21 10.11.2012 18:28
apetyczne
Danost 10.11.2012 18:24
super
Justyna28 10.11.2012 18:13
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak