Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Czekoladowa lawa "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 150 g
mas?o 150 g
jajko 4 szt
cukier 80 g
m?ka 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: " Czekoladowa lawa "

Przygotowujemy 6 ceramicznych miseczek
(radz? u?ywac kokilek do sufletów , a nie papilotów do muffinek jak ja tym razem , gdy? wychodz? niskie i efekt nie jest tak spektakularny ;) )

Smarujemy je t?uszczem.

Roztapiamy mas?o z czekolad?.

Jajka z cukrem ubijamy na puszyst? mas?.

Delikatnie ??czymy jajka z czekolad?, nast?pnie przesiewamy do nich m?k?.

Mieszamy równie? delikatnie.

Rozdzielamy mas? na 6 miseczek.

Pieczemy ok 8-12 minut w piecu nagrzanym do 170 stopni.

Po up?yni?ciu tego czasu musimy obkroic miseczk? dooko?a ostrym no?em.

Odwracamy j? do góry nogami i wyjmujemy z niej ciastko.


Je?? natychmiast! :D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 14.01.2013 15:17
pychotki
Iiiiii 23.09.2012 07:29
pycha:)
Betka 09.09.2012 20:46
smaczne;)
-Natka- 07.09.2012 07:24
cudne te ciasteczka, a? ?linka leci!
tom 06.09.2012 22:07
ciekawy przepis
edita15 06.09.2012 21:55
poprosz? jedno ciasteczko :)
Anio?eczek 06.09.2012 21:38
fajne ciasteczko :)
angelika14 06.09.2012 21:17
cudowne z ch?ci? bym zjad?a

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak