Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
3 1/2 szkl -
jajko
5 szt -
cappuccino orzechowe
3 łyżki -
cukier
1 szkl kopiasta -
olej
3/4 szkl -
woda
1/2 szkl -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki z czubkiem -
Krem:
-
jogurt
400 gram -
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyżeczka z czubkiem -
galaretka cytrynowa
1 szt -
Dodatki:
-
powidła
albo dżem
Przepis i sposób przygotowania Ciasto z kawą cappuccino
Ciasto wystudzić i przekroić na połowy. Żelatynę i galaretkę rozmieszać we wrzącej wodzie i odstawić do lekkiego stężenia. Połączyć z jogurtem.
Spodnią część ciasta posmarować powidłami i wyłożyć tężejącą masę jogurtową. Przykryć drugim blatem i lekko docisnąć. Odstawić do zastygnięcia.
Ciasto dowolnie udekorować.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się