Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kawą cappuccino

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 1/2 szkl
jajko 5 szt
cappuccino orzechowe 3 łyżki
cukier 1 szkl kopiasta
olej 3/4 szkl
woda 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki z czubkiem
Krem:
jogurt 400 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka z czubkiem
galaretka cytrynowa 1 szt
Dodatki:
powidła albo dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kawą cappuccino

Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej i rozpuszczoną w malutkiej ilości wody kawę. Na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do przygotowanej dużej blaszki i piec ok 40 min. w 180 stopniach.
Ciasto wystudzić i przekroić na połowy. Żelatynę i galaretkę rozmieszać we wrzącej wodzie i odstawić do lekkiego stężenia. Połączyć z jogurtem.
Spodnią część ciasta posmarować powidłami i wyłożyć tężejącą masę jogurtową. Przykryć drugim blatem i lekko docisnąć. Odstawić do zastygnięcia.
Ciasto dowolnie udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 22.06.2017 20:10
Lubię dobre ciasta
RenataZ-et 22.06.2017 20:04
pyszne ciasto :)
Stenka 22.06.2017 19:45
smaczne ciasto
Urszula Świeca 22.06.2017 19:17
Pyszne ciacho.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak