Chatka Baby Jagi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    42 sztuki
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
  • żelatyna

    5 łyżeczek
  • ser biały

    600 g
  • masło

    15 dag
  • cukier puder

    20 dag
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • czekolada mleczna

    1/2 tabliczki
  • mleko

    5-6 łyżek
  • owoce

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 -  Chatka Baby Jagi  foto
Z puszki odsączyć syrop i odłożyć połowę jednej brzoskwini. Brzoskwinie, które pozostały w puszce, przełożyć do garnka, dodać sok z 1/4 puszki i zmiksować. Dodać żelatynę i przełożyć na palnik i doprowadzić do zagotowania. Odłożyć do zimna.
Krok 2 -  Chatka Baby Jagi  foto
Wyjąć folię aluminiową i rozłożyć na blacie. Na folii wyłożyć herbatniki, tworząc prostokąt o wymiarach 7x3. Każdy herbatnik można nasączyć w wodzie z sokiem lub innej mieszaninie.
Krok 3 -  Chatka Baby Jagi  foto
Na herbatniki wyłożyć mus brzoskwiniowy (zimy) i przykryć znów warstwą herbatników.
Krok 4 -  Chatka Baby Jagi  foto
W większej misce zblenderować ser biały, masło, cukier i cukier wanilinowy. Taką masę wyłożyć na herbatniki, zostawiając odrobinę do dekoracji.
Krok 5 -  Chatka Baby Jagi  foto
Na masę wyłożyć maliny (na środku ciasta). Następnie przeciwległe boki prostokąta łączymy ze sobą, tworząc "chatkę". Wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Krok 6 -  Chatka Baby Jagi  foto
Czekoladę roztopić z mlekiem. Polać po chatce. Pozostałością masy udekorować wierzch chatki i przyozdobić owocami.

Odkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
pioge7
różnego rodzaju owoce: maliny, jagody, porzeczki, truskawki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat