Przepis i sposób przygotowania na: " Bycze skrzydełka"
Umieścić kurczaka w dużym , żaroodpornym naczyniu i obsypać miksturą z mąki dopóki nie są równomiernie pokryte . Przykryć naczynie i wstawić do lodówki na 60-90 minut.
Rozgrzać olej w głębokiej patelni lub garnku ( ok 190 C ). Olej powinien całkowicie przykrywać skrzydełka .
Następnie połączyć w małym rondelku masło , ostry sos , pieprz i czosnek granulowany na małym ogniu. Mieszać i grzać do momentu gdy masło się nie roztopi a całość nie jest dobrze wymieszana . Zdjąć z ognia i odstawić do podania.
Skrzydełka smażyć ok 10 - 15 min aż do uzyskania koloru lekko brązowego . Zdjąć z ognia , skrzydełka przełożyć do dużej miski , polać wcześniej przygotowanym sosem i dobrze wymieszać.
Smacznego