Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuł pod lekką pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
jogurt naturalny 250 ml
Pieprz czarny Prymat w młynku
pomidory 2 sztuki
słonecznik ziarna 4 łyżki
natka pietruszki 4 łyżki , posiekana

Porada

Sałatkę przygotowuje się ją bardzo szybko. Wychodzi lekka i pożywna , idealnie pasuje na lunch , obiad czy też kolację.

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuł pod lekką pierzynką

Brokuła myjemy , dzielimy na różyczki.
Gotujemy al ' dente na parze.
Przekładamy na talerz , polewamy jogurtem naturalnym oraz oprószamy świeżo mielonym pieprzem.

Pomidory myjemy , kroimy w kostkę ( możemy sparzyć i obrać ze skórki), układamy na jogurcie.
Wierzch posypujemy ziarnami słonecznika oraz natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 14.04.2016 19:59
Fajna sałatka.
SzczyptaChili 01.04.2016 13:21
Zgadzam się , dziękuję :)
misia123410 30.03.2016 19:56
Same pyszności
Damiano
Damiano 30.03.2016 19:35
smaczna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak