Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Borówkowe z chrupiącymi migdałami "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 łyżki
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 2 g
maślanka 60 g
jajko 1 szt
borówki 8 dag
migdały w płatkach 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: " Borówkowe z chrupiącymi migdałami "

W jednej misce mieszamy składniki suche
(mąkę, cukier, proszek do pieczenia).

W drugiej mokre
(roztopione masło, maślankę i jajko).

Składniki suche dodajemy do mokrych i mieszamy łyżką - nie robimy tego bardzo dokładnie , gdyż ciasto powinno być lekko grudkowate.

Foremki
( ja jak zwykle używałam silikonowych )
napełniamy ciastem do połowy wysokości.

Na wierzch każdego muffinka wsypujemy pełną łyżkę borówek i "upychamy" płatki migdałów.

Pieczemy ok 20-25 min w temperaturze 180
(do tzw. suchego patyczka).



*Możemy dodatkowo posypac cukrem pudrem!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 13.03.2013 14:19
badzo smacznie
cukiereczek 17.11.2012 08:10
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak