Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki w koszulkach z ażurku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 10 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 2 łyżki
mleko 2 łyżki
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w koszulkach z ażurku

Kroki postępowania

1
Boczniaki oprószyć solą, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Krok 1 -  Boczniaki w koszulkach z ażurku foto
2
Jajko roztrzepać z mąką, mlekiem i szczyptą soli.
Na rozgrzaną patelnię wylewać łyżką ciasto tworząc ozdobny wzór.
Smażyć po kilka sekund z każdej strony.
Krok 2 -  Boczniaki w koszulkach z ażurku foto
3
Ażurowym ciastem owinąć usmażone boczniaki.
Posypać natką i podawać.
Krok 3 -  Boczniaki w koszulkach z ażurku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 30.04.2014 15:52
fajny przepis, robi wrażenie
brioszka 30.04.2014 09:41
czadowo to wygląda!
2milutka 30.04.2014 08:05
super pomysł!
berys18 30.04.2014 07:30
smaczny pomysł
wwwiolka 30.04.2014 07:18
Bardzo fajny przepis.
Christopher 30.04.2014 01:16
Też robię takie koronki,ale inną techniką.
Sylwia26 29.04.2014 23:08
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak