Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek nadziany kiełbasą faszerowaną kolorowym pieprzem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1 kg bez skóry
kiełbasa wiejska 1 pętko
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 2 łyżki
ząbki czosnku 2 sztuki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula 1 duża sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek nadziany kiełbasą faszerowaną kolorowym pieprzem

Kroki postępowania

1
Boczek myjemy , osuszamy. rozkrawamy wzdłuż na dług płat.
Nacieramy mięso posiekanymi ząbkami czosnku , oraz musztardą.
Posypujemy przyprawą do wieprzowiny , solą i pieprzem.
Krok 1 -  Boczek nadziany kiełbasą faszerowaną kolorowym pieprzem foto
2
Kiełbasę rozkrawamy wzdłuż , faszerujemy ją pieprzem.
Krok 2 -  Boczek nadziany kiełbasą faszerowaną kolorowym pieprzem foto
3
Na jeden z końców boczku kładziemy kiełbasę , zwijamy boczek w rulon.
Związujemy mięso nicą.
Krok 3 -  Boczek nadziany kiełbasą faszerowaną kolorowym pieprzem foto
4
Obsypujemy solą oraz obkładamy pokrojoną cebulą w plastry.
Odstawiamy na noc do lodówki.
Krok 4 -  Boczek nadziany kiełbasą faszerowaną kolorowym pieprzem foto
5
Boczek wkładamy do rękawa do pieczenia , pieczemy 45 min. w piekarniku nagrzanym do 200st. po tym czasie rozcinamy rękaw pieczemy kolejne 15-20 min.
Krok 5 -  Boczek nadziany kiełbasą faszerowaną kolorowym pieprzem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 25.08.2015 22:43
Dziękuję , był pyszny :)
Jadwiga/Jaga85 25.08.2015 15:00
bardzo smaczny!
IKrakowianka 25.08.2015 14:22
wygląda super!
Adamorek 25.08.2015 14:19
apetyczne ma wnętrze
gosia1988 25.08.2015 11:51
smaczny boczek :)
Joannasz3190 25.08.2015 11:44
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak