Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Bitki
-
szynka wieprzowa
0,5 kg -
cebule
3 sztuki -
Papryka słodka mielona Prymat
-
sól i pieprz
-
mąka pszenna
-
olej do smażenia
Sos musztardowy
-
rosół
1 l -
Natka pietruszki suszona Prymat
3 łyżki -
Przyprawa curry orientalna Prymat
1 łyżka -
sok z cytryny
1 łyżka -
musztarda angielska
200 g -
Musztarda francuska Prymat
4 łyżki -
masło
2 łyżki -
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
-
sól
Przepis i sposób przygotowania Bitki wieprzowe w sosie musztardowym
Kroki postępowania

Mięso oprószyć solą , pieprzem oraz słodką papryką.
Obtoczyć w mące pszennej , smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron.



Sos musztardowy:Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć musztardy z sokiem z cytryny.

Rosół zagotować , rozprowadzić przesmażone musztardy ,dodać natkę pietruszki oraz curry. Doprowadzić do zagotowania. Doprawić solą i pieprzem cytrynowym wg. smaku.

Najlepiej smakują z kaszą lub z makaronem.![]()
Komentarze (14)
Załaduj więcej komentarzy (4)