Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kapusta zasmażana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 głowki
cebula 2 szt
masło 100 g
koperek 1 pęczek
mąka pszenna 1-2 łyżki
Kminek mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat
Majeranek suszony Prymat
sól i pieprz
ocet
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kapusta zasmażana

1. Kapustę siekamy na drobne kawałki. W dużym rondlu roztapiamy jedną łyżkę masła i podsmażamy na niej kapustę razem z posiekaną w drobną kostkę cebulą.. Po ok. 10 minutach dolewamy ok 3 szklanek wody, wkładamy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy ok 30 minut.

2. Gdy większość wody wyparuje, a kapusta będzie już miękka, dodajemy mąkę i masło, a następnie koperek.

Kapustę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną, majerankiem, cukrem, octem i kminkiem.


SMACZNEGO :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jpr4 17.01.2023 14:35
a kiedy dodajemy koperek?
Doradca Smaku 18.01.2023 12:35
na sam koniec, po dodaniu maki i masła, a przed przyprawami :) Uzupełniłem w opisie!
Mancia w kuchni 09.11.2015 08:50
ja dodaję odrobinkę, dosłownie tyciutkę :)
Ola1984 08.11.2015 07:03
Najlepszy przepis na kapustkę :) Robię bardzo podobnie, nie dodaję jednak octu.
atort111
atort111 06.11.2015 15:49
prosto i smacznie
VioletoweKucharzenie 06.11.2015 14:09
uwielbiam taką kapustkę!
mileneczka5 06.11.2015 12:56
lubie taka kapuste:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak