Biała kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 głowki
  • cebula

    2 szt
  • masło

    100 g
  • koperek

    1 pęczek
  • mąka pszenna

    1-2 łyżki
  • Kminek mielony Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

  • sól i pieprz

  • ocet

  • przyprawa uniwersalna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kapustę siekamy na drobne kawałki. W dużym rondlu roztapiamy jedną łyżkę masła i podsmażamy na niej kapustę razem z posiekaną w drobną kostkę cebulą.. Po ok. 10 minutach dolewamy ok 3 szklanek wody, wkładamy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy ok 30 minut.

2. Gdy większość wody wyparuje, a kapusta będzie już miękka, dodajemy mąkę i masło. Kapustę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną, majerankiem, cukrem, octem i kminkiem.


SMACZNEGO :-)
Mancia w kuchni
http://manciawkuchni.blogspot.com/2015/11/biaa-kapusta-zasmazana.html

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mancia w kuchni 09.11.2015 08:50
ja dodaję odrobinkę, dosłownie tyciutkę :)
Ola1984 08.11.2015 07:03
Najlepszy przepis na kapustkę :) Robię bardzo podobnie, nie dodaję jednak octu.
atort111 06.11.2015 15:49
prosto i smacznie
VioletoweKucharzenie 06.11.2015 14:09
uwielbiam taką kapustkę!
mileneczka5 06.11.2015 12:56
lubie taka kapuste:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat