Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka zapiekana z serem, cebulą, ostrą papryczką, rukolą i czerwoną borówką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1
mozzarella 1 kulka
papryka marynowana piri piri 4 szt
szczypiorek 1 pęczek
rukola
konfitura z borówki
masło 1 łyżka
cebula 2 szt
sól i pieprz
olej 2 łyżki

Porada

http://manciawkuchni.blogspot.com/2015/11/bagietka-zapiekana-z-serem-cebula-ostra.html

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka zapiekana z serem, cebulą, ostrą papryczką, rukolą i czerwoną borówką

1. Bagietkę przecinamy na pół i smarujemy masłem. Cebule obieramy, kroimy w piórka i podsmażamy na oleju. Gdy lekko się podsmaży, wsypujemy cukier, sól i pieprz ( cebulę trzymamy tak długo na gazie, aż cukier się skarmelizuje i oblepi cebulę). Na wierzchu bagietki układamy pokrojony w plasterki ser mozzarella, pokrojoną w mniejsze kawałki papryczkę i cebulę. Danie zapiekamy ok 10 minut w 220*C.

2. Przed podaniem na bagietkach układamy świeżą rukolę, posiekany szczypiorek i kapki z czerwonych borówek.


SMACZNEGO :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 09.11.2015 07:48
wygląda pysznie
Ola1984 08.11.2015 07:06
Świetne połączenie smaków.
Lis 06.11.2015 17:39
Cudownie pyszne:)
AZgotuj 06.11.2015 12:06
Cudowna na ciepło , mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak