Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Rosolnik”

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Rostbefu wołowego 1/2 kg
kalarepka młoda 1 szt.
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
selera z liściem 1/2 szt.
selera z liściem 2 szt
czosnek 2 ząbki
pieprz ziołowy sól
kwas z ogórków 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: „Rosolnik”

Wykonanie:
Mięso dokładnie opłukać zalać 1 i ½ litra wody , posolić i gotować na wolnym ogniu około 40 minut. Włoszczyznę oczyścić , pokroić włożyć do zupy i gotować jeszcze 25 minut. Wywar odcedzić włożyć ugotowane mięso i obrane drobno pokrojone ogórki kiszone . Następnie wlać wodę z ogórków doprawić do smaku i podawać z ziemniakami lub pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak